vix aex index

Meer resultaten voor vix aex index

Algemene beursontwikkelingen in januari 2015 Alphafondsen.nl.
Beleggers die nu in deze index stappen, kunnen dus dit jaarrendement tegemoet zien, wat natuurlijk een veel te laag rendement is gezien alle risicos Frankrijk, Spanje en Italië hebben nu meer dan 50% gewicht in deze index, maar dit terzijde. AEX breekt weer door weerstand vorige top. De enige beleggingscategorie die niet kon meedelen in de euforie waren grondstoffen. De Bloomberg UBS Commodity Index daalde voor de zesde maand op rij en wel met 361%, in de afgelopen acht maanden was er maar één kleine plusmaand. Vooral de dalende olieprijs was de boosdoener. Opvallend was dat de VIX, ofwel de impliciete volatiliteit van de SP-opties, in het begin van januari wel opnieuw de grens van 20 opzocht.
website checker
Hoe belangrijk is de stand van de VIX op de optiepremies.
Voor alle duidelijkheid: de VIX is de Volatility IndeX, de VIX gaat normaliter omhoog wanneer de AEX daalt opties worden dan duurder en de VIX gaat normaliter omlaag wanneer de AEX zijwaarts beweegt of stijgt opties worden dan goedkoper. Omdat dalingsgolven vaak veel feller, sneller en groter zijn, willen de schrijvers van opties in een golf omlaag een veel hogere premie hebben voor het schrijven van opties dan in een rustige zijwaartse of stijgende trend.
esta
AEX-index sluit 2018 af met jaarverlies van ruim 10 procent NOS.
AEX in 2018. Maar gaandeweg verschenen haarscheuren in het bouwwerk. Onzekerheid stak de kop op. De angstmeter, de VIX die de onzekerheid meet aan de hand van opties op de SP500, schoot begin februari gillend wakker. Aanvankelijk was het overtrokken rentepaniek.
ikea
Wallstreetweb.nl.
18.53 Dow Jones bijna vlak, Nasdaq daalt 01%, en SP 500 02%, lager. 18.52 Wall Street dringt verliezen sterk terug; VIX 71%, op 1083., 18.52 AEX sluit 09%, lager op 52553, punten; volatiliteit 91%, op 1189., 18.51 Stoxx 600 1%, DAX 04%, CAC 11%, MIB 09%, FTSE 1%.
beeldscherm
Volatiliteit uitgelegd Beleggen voor beginners.
Dat gebeurt op basis van de aandelen die deel uitmaken van de SP500. Dat is een index, vergelijkbaar met de Nederlandse AEX-index, waarin de 500 belangrijkste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven zijn opgenomen. Met andere woorden: de VIX-index laat de gemiddelde volatiliteit zien van Amerikas 500 belangrijkste beursgenoteerde bedrijven.
AEX VIX staat gevaarlijk laag CashCow.nl.
De AEX VIX staat historisch laag op 1370. Als de angst in de markt terugkeert kan de bibberindex redelijk snel stijgen naar de 30. Beleggers moeten zich realiseren dat de VIX is gebaseerd op premies op call en put-opties. De lage stand van de Volatility Index of VIX, een maatstaf voor marktrisico, toont aan dat er weinig angst in de markten zit op dit moment.
AEX Quote AEX-Index Bloomberg Markets.
The AEX is a free float market capitalization weighted index that reflects the performance of the 25 largest and most actively traded shares listed on Euronext Amsterdam, and is the most widely used indicator of the Dutch stock market. The index serves as an underlying for structured products, funds, exchange traded funds, options and futures.
AEX VOLAT.INDEX Euronext.
AEX Dividend Index. Euronext 100 Index. Next 150 Index. Low Carbon 100 Europe Index. Low Carbon 100 Europe Index GR. Low Carbon 100 Europe Index NR. Private Equity Nxt. Brussels All-Share Index. Brussels All-Share Index NR. Belgium Continuous Stocks Index NR.
VEB 7 vragen over de VIX-index.
Volatiliteit is een indicator voor de beweeglijkheid van beurskoersen. Er zijn soortgelijke indices voor andere grote beursgraadmeters, waaronder de AEX. De VIX-index ontstaat door een berekening op basis van optieprijzen. De VIX meet daarmee in feite wat de verwachting is van beleggers over de bewegelijkheid van de index voor de komende tijd.

Contacteer ons